A 2019. május 30-31-én Balatonalmádiban, a Hunguest Hotel Bár Resortban megtartott GITA 2019 konferencia idei mottója: Gyorsabban, egyszerűbben, hatékonyabban!

Ennek szellemében készültünk kiállítóként és szakértő Autodesk-es kollégával kiegészülve szakmai előadásainkkal, hogy a konferenciára látogatók számára érdekes és értékes információval szolgálhassunk.

Előadásaink témakörei:  

  • Infrastruktúra BIM, tervezési adatok integrálása
  • Iránymutató műszaki térinformatikai megoldások
  • Az épített környezetünk (AEC) jövője  

„A téradatbázis szemlélet az infrastruktúrák esetében tervezés – nyilvántartás – üzemeltetés teljes életciklusát átfogja. Az adatérték növelés szellemében már a tervezési szakaszban is téradatbázisba” kell tervezni, hogy adatvesztés nélkül és gyorsabban lehessen a terveket használni és integrálni. „- Baranyi Péter GIS üzletág igazgató VARINEX Informatikai Zrt.    


„A felgyorsult világ gyors, gazdaságos és hatékony megoldásokat követel az üzemeltetés és tervezés területén is. Márpedig korszerű nyilvántartási rendszerek, folyamatosan karbantartott, naprakész adatok, adatbázisok, nélkül ez a feladat hatékonyan, gazdaságosan nem oldható meg.

Az előadássorozatban cégünk munkatársai bemutatták a távhőszolgáltatók számára fejlesztett műszaki nyilvántartására és dokumentumkezelésre készített térinformatikai alapú alkalmazást, annak moduláris felépítését és megvalósítási, bevezetési lépéseit.” – Cservenák Róbert GIS Rendszermérnök Varinex-CADStudio Kft. (korábban VARINEX Zrt.).   


„Napjainkban nagyjából 3,5 milliárdan élnek városokban. 2050-re ez a szám várhatóan 7 milliárdra fog nőni. Ahhoz, hogy ezzel a növekedéssel meg lehessen birkózni, a városiasodott területeken minden egyes nap 13 000 új épületet kellene építeni az elkövetkező 30 évben.

Az építőiparban dolgozók számára ez fantasztikus jövőkép, amely rengeteg lehetőséget rejt mindenki számára. Napjainkban az igazi kihívás a „minél kevesebb” elve, különösen, hogy minél kevesebb erőforrást használjunk fel. Jelenleg a globálisan keletkező hulladék mennyiségének 30%-a az építőipar tevékenységéből származik.

Hogyan lehet kielégíteni ezt az egyre növekvő igényt úgy, hogy csökkenjen a keletkező hulladék mennyisége, és kisebb negatív hatása legyen a tevékenységünknek? Hogyan tudunk célravezetőbb, hatékonyabb és eredményesebb gyakorlatokat bevezetni, miközben iparágunk hagyományosan az egyik legkevésbé produktív iparág? Az előadáson áttekintettük, hogy hogyan viszonyul ehhez a kérdéskörhöz az Autodesk szoftvermegoldásaival.” – Tomas Lendvorsky Autodesk Business Developmen Manager

Keresse szakértő kollégáinkat, ha egy modern térinformatikai (GIS), infrastruktúra tervezési, modellezési, szimulációs, vizualizációs (BIM) technológiákra épülő komplex rendszerek bevezetését és üzemeltetését választja, mely teljes életcikluson keresztül támogatja épített környezetünk tervezését, kivitelezését, üzemeltetését, karbantartását.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen kattintás: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!  

Varinex-CADStudio Kft. GIS csapata

Kapcsolattartók:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453
peter.baranyi@cads.hu
Cservenák Róbert
GIS projekt menedzser
+36 1 273 3420
+36 20 583 7292
robert.cservenak@cads.hu