Út a CityScape E-GOV átfogó térinformatikai megoldás felé – 8. rész

A Varinex-CADStudio Kft. által fejlesztett CityScape, moduláris elemeket tartalmazó térinformatikai alapú rendszercsalád magas szintű megoldást nyújt a magyar közigazgatási- és nagyvállalati szektor számos területén.

Út a CityScape E-GOV felé” cikksorozatunkban sorra vesszük egy teljes értékű városigazgatási rendszer bevezetéséhez szükséges lépéseket.

Az adatszolgáltatások

Egy önkormányzat életében számtalanszor adódik olyan helyzet, hogy adatot kell szolgáltatni, vagy publikálni belső használatra vagy egyébkülső szerveknek, személyeknek vagy akár az államnak is.

A Varinex-CADStudio Kft. által fejlesztett CityScape térinformatikai alapú rendszercsalád felhasználásának egyik alapvető céljai között szerepel, az egyéb rendszerekkel való szoros átjárhatóság.

Ma már bármilyen vállalatirányítási vagy általános informatikai rendszernek hasznos tulajdonsága lehet a magas szintű kompatibilitás egyéb rendszerekkel. Tudjuk jól, hogy nagyon sok adatbázis létezik egyszerre, és gyakran keresztezni kell ezeket egymással.

Az önkormányzatok életében 2020-ban például nagyon fontos adatszolgáltatás lesz az E-TÉR, aminek keretében Szabályozási és Szerkezeti tervet kell szolgáltatni az állam felé. Erről több cikket is írtunk már, illetve a Lechner Tudásközpont oldalán még részletesebb információkat lehet találni a témáról.

A CityScape E-GOV rendszert úgy hoztuk létre, hogy az E-TÉR-be való adatszolgáltatásnak is eleget tegyen, így gyakorlatilag teljesen leveszi az adatszolgáltatási terhet az önkormányzatokról.

Ez bármilyen más állami vagy egyéb adatszolgáltatás esetében is elérhető. Ha a cikksorozatunk 3. részének megfelelően elég energiát invesztáltunk az adataink feldolgozásába, akkor bármilyen adatstruktúrába könnyebb lesz a publikálás.

Megjelenése óta publikálunk például az E-közmű összes szakágába adatokat, ami egy önkormányzat esetében is fontos lehet, hiszen nem egyszer önkormányzati üzemeltetés alatt vannak egyes közművel, pl.: csapadékelvezetés (ami szintén E-közmű köteles).

A CityScape E-GOV nyomtatás moduljával könnyedén tudunk belső használatra kivágatokat készíteni térképünkből, de adatainkból excel táblába, vagy txt formátumba is tudunk adatokat menteni. Az AutoCAD Map 3D-s interfész fejlett riportolás funkciójával pedig adatainkat bármilyen struktúrába, összesítve, leválogatva, rendszerezve is tudjuk PDF formába konvertálni és jelentést készíteni belőle.

Rendezési terv publikációja
a város honlapján
Városüzemeltetés

Cikksorozatunk következő részében olyan prémium modulok bemutatására kerül sor, mint például az Időgép modul.


Amennyiben szükségét látja egy új, térinformatikai alapú rendszer bevezetésének, amely alkalmas műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre, munkafolyamatok támogatására és jelentéskészítésre, keresse szakértő kollégáinkat!

Több évtizedes szakmai múlttal és a rendszerünket napi szinten használó kiváló referenciákkal biztosítjuk megoldásunk sikeres bevezetését.

Kapcsolattartó:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453
peter.baranyi@cads.hu