GISopen 2023 – Székesfehérvár, 2023. április 26-28.

Az ide évben a 27. alkalommal megrendezésre kerülő GISopen konferencián cégünk két előadással képviseli az Autodesk műszaki térinformatikai területét. Előadásaink 2023. április 28-án, pénteken 11:20-tól:

twiGIS – avagy a GIS és BIM közötti kapcsolat megteremtése
előadók: Baranyi Péter és Cservenák Róbert

twiGIS, az Arkance Systems gyors térképalkalmazása

Röviden előadásunk tartalma:
A GIS- és a BIM-adatok egyesítése olyan térinformatikai szemléletet ad épület és épített környezetünk tervezéséhez, amely biztonságosabb és intelligensebb épületek, utak és infrastruktúra objektumok megvalósításához vezet.

A twiGIS egy térinformatikai, létesítménykezelési és téradatkezelő komplex megoldás. Egy teljesen reszponzív, felhasználó-orientált, webalapú eszköz, amely alkalmas a földrajzi, infrastrukturális, CAD- és BIM-adatok széles körének közzétételére és kezelésére.

A digitális tervet és modellt valódi térben, a valódi földrajzi körülmények között helyezhetjük el, így már az első lépésben kizárható a tervezés és a kivitelezés számos kockázata, később pedig biztosítva lesz az üzemeltetéshez szükséges pontos helyszíni valós információ.

A twiGIS biztosítja a helyszínrajzokhoz, épületekhez, helyiségekhez, berendezésekhez és technológiákhoz, valamint a személyzethez kapcsolódó összes dokumentáció és nyilvántartási feladat zökkenőmentes kezelését a legmodernebb CAD és BIM eszközök segítségével, egyetlen adatbázisba és más vállalati rendszerekbe integrálva. Kapcsolatot biztosít a legismertebb szoftvermegoldásokkal, köztük az AutoCAD Map, Infraworks és Autodesk Revit termékekkel.

Egy ilyen komplex rendszer segítségével nemcsak dokumentumokat, hanem teljes vállalati folyamatokat is digitalizálhatunk, kiválthatjuk a papírmunkát, ami idő- és pénzmegtakarítást jelent. Ugyanaz a munka hatékonyan elvégezhető számítógépen, laptopon, táblagépen és mobilon is. Minden alkalmazott – vezető, értékesítő, könyvelők, technikusok – egyszerre online lehet ugyanabban az alkalmazásban, különböző hozzáféréssel és jogokkal.

Webes tér-informatika útja; Hőskorból-Űrkorba!
előadó: Pálinkás Márk

Röviden előadásunk tartalma:
A térinformatika az információk térbeli elhelyezkedésével és viszonyaival foglalkozó tudományterület, amely az elmúlt évtizedekben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül. A térinformatika alkalmazásai számos területen jelennek meg, mint például az urbanisztika, az agrártudományok, az egészségügy, a katasztrófavédelem, az építőipar és még sok más terület. Az innovatív technológiák, mint a műholdas távérzékelés, a légi felvételek és a GPS széles körű alkalmazása révén a térinformatika ma már elengedhetetlen eszköze a hatékony döntéshozatalnak, tervezésnek és végrehajtásnak.

Az 1990-es években a webes térinformatika megjelenése forradalmasította a területet. Az internet lehetővé tette térinformatikai adatok széles körű elérhetőségét és megosztását az egész világon. Az első webes térinformatikai alkalmazások közé tartozik a MapQuest és a Google Maps, amelyek a felhasználóknak lehetővé tették, hogy különböző helyek térképeit böngésszék és útvonalakat tervezzenek. A webes térinformatikai alkalmazások fejlődése lehetővé tette az adatok gyorsabb, hatékonyabb és olcsóbb kezelését és megosztását.

A mai napig a webes térinformatika folyamatosan fejlődik, és egyre több innovatív alkalmazás jelenik meg a területen. Az Internet of Things (IoT) és a mesterséges intelligencia (AI) fejlődése további lehetőségeket kínál az adatok gyűjtésére, elemzésére és felhasználására a térinformatika terén. A webes térinformatika fejlődése hatalmas hatással van a mindennapi életünkre és az üzleti világra, és valószínűleg a jövőben is kulcsfontosságú szerepet fog játszani. A webes térinformatika számos előnnyel rendelkezik, mint például az egyszerű használat, az alacsony telepítési és karbantartási költségek, a könnyű elérhetőség bármilyen eszközről és helyről, valamint az interaktív, dinamikus térképek lehetősége. Az olyan technológiák, mint a HTML5, a WebGL és a JavaScript alapú térinformatikai keretrendszerek, mint például az OpenLayers és a Leaflet, lehetővé teszik a térbeli adatok kezelését és a térképek interaktív megjelenítését a böngészőben. A webes térinformatika egyre fontosabbá válik az üzleti és a közigazgatási alkalmazásokban, valamint a közösségi térinformatikában is.

Várjuk előadásunkon, vagy keresse kollégáinkat lenti elérhetőségükön, köszönjük!


Amennyiben szükségét látja egy új, térinformatikai alapú rendszer bevezetésének, amely alkalmas műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre, munkafolyamatok támogatására és jelentéskészítésre, keresse szakértő kollégáinkat telefonon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot online!

Több évtizedes szakmai múlttal és a rendszerünket napi szinten használó kiváló referenciákkal biztosítjuk megoldásunk sikeres bevezetését.

 


Kapcsolattartók:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
Cservenák Róbert
GIS projekt menedzser
Pálinkás Márk
GIS rendszermérnök