Infrastruktúra BIM előadások az Autodesk LIVE 2023 virtuális konferencián

Az olyan fejlett technológiák, mint például a big data, a felhő, a kiterjesztett valóság, a BIM, valamint az elemző- és szimulációs eszközök fokozzák a projektek megbízhatóságát, és segítenek leküzdeni számos kihívást. Az Arkance Systems számára a BIM-infrastruktúra lényege az, hogy támogatni tudják az ügyfeleiket és partnereiket az adatok létrehozásában, strukturálásában, megosztásában és újra-felhasználásában, az igényeiknek megfelelő formátumban. A cél a kivitelezési projektek digitális átalakításának biztosítása, hogy a projektek minden egyes szakasza optimalizálható legyen, és tovább lehessen fejleszteni a tervezési, végrehajtási és üzemeltetési folyamatokat.

2022. április 27-én megtartott Autodesk LIVE 2023 virtuális konferencián az Infrastruktúra BIM és térinformatikai szekció előadásaiból megismerhette a BIM-stratégia infrastruktúra-tervezéshez való optimalizálásának számos előnyét.

Ha innovatív és hatékony infrastruktúrát kíván kialakítani, a megfelelő partnereket – szoftver- és infrastruktúra-szakértőket – kell kiválasztania, akik képesek támogatni Önt, és modern BIM-módszertant alkalmaznak a digitális vázlatoktól a 4.0-s kivitelezési helyszínekig.

Összefoglaló előadásainkról:
INFRASTRUKTÚRA BIM = TÉR-INFORMATIKA 4.0
Közös adatkörnyezetben összekapcsolt munkafolyamatok

A BIM az új GIS? Térinformatika átalakul valós TÉR-Informatikává? A BIM az infrastruktúrák tervezési és építési, üzemeltetési folyamatainak átfogó digitális modellek segítségével történő tervezését, szimulálását, optimalizálását és hatékony üzemeltetését és fenntarthatóságát jelenti, amelyről Baranyi Péter tartott előadást.
Az üzemeltetés szempontjából, azok teljes életciklusát tekintve, a BIM jelentős előnyöket kínál a hagyományos módszerekkel szemben, mivel általa bármikor részletes információkhoz juthatunk az épület, építmény vagy infrastruktúra bármely alkotóelemét illetően. Ahhoz, hogy ez olajozottan, költséghatékonyan és gazdaságosan működhessen, szükség van a résztvevők magasszintű együttműködésére, közös adatkörnyezetre. Ez ma már nem elképzelhetetlen.
Már olyan közös kommunikációs terek és technológiák és digitális adatkörnyezetek állnak rendelkezésünkre, melyek egyszerű és hatékony módszereket biztosítanak az információcseréhez, együttműködésekhez a folyamat minden pontja és résztvevője között. Ezeket az eszközöket a GIS és a BIM adja a kezünkbe, azaz magyarul a TÉR-Informatika.

Tekintse meg Baranyi Péter Infrasturktúra BIM szakértő előadását!


twiGIS – TÉRINFORMATIKAI ÉS TÉRADATKEZELŐ KOMPLEX MEGOLDÁS ÉS FEJLESZTÉSI PLATFORM

twiGIS alkalmazásunk egy könnyen használható, felhasználóbarát térinformatikai alapokra épülő megoldás. Használatával a különböző adatforrásaiból származó információk ellenőrzött módon, jogosultsághoz kötötten elérhetőek tematikus térképi megjelenítés, táblázat, testre szabott jelentések, elemzések formájában.

A twiGIS reszponzív felhasználói felületének köszönhetően lehetőséget biztosít akár on-line adatgyűjtésre, adatmódosításra, grafikus objektumok szerkesztésére a terepen is mobil eszközök segítségével. Ezzel a műszaki nyilvántartási, gazdasági, fogyasztói adatok, felügyeleti eszközök összekapcsolásának és egységes felületen történő megjelenítésének eredményeként a vállalaton belül az adatok „közös nevezőjeként” támogatja a hatékony információmegosztást, naprakész műszaki nyilvántartást és a napi, illetve stratégiai döntéstámogatást is.

Tekintse meg Cservenák Róbert GIS szakértőnk előadását!


TÉRINFORMATIKÁVAL TÁMOGATOTT TELEPÜLÉSTERVEZÉS AUTOCAD MAP 3D-BEN E-TÉR SPECIFIKUSAN

A hamarosan aktuálissá váló E-TÉR rendszerbe történő publikáláshoz szükséges a térinformatikai szemléletű tervezés. Pálinkás Márk előadásában ennek a módszertannak a lehetőségeit mutattuk be AutoCAD Map 3D környezetben. A rendelkezésre álló és rendszerezett, különböző hivatali osztályok által használt városfejlesztési, vagyongazdálkodási, főépítészi, és természetesen a különböző közműcégektől származó adatbázisok segítségével az építészeti tervezés nagyban megkönnyíthető. Ezeknek az adatoknak a kezelésére szerkesztésére kínáljuk az Autodesk AutoCAD Map 3D szoftvert és a hozzá kapcsolódó Infrastructure Administrator programot, amelynek segítségével szakági adatmodelleket tudunk létrehozni és kezelni.

Tekintse meg Pálinkás Márk GIS szakértőnk előadását!


A virtuális konferencia további előadásait az alábbi bejegyzésben nézheti meg >>>

Legyen Ön is részese az általunk nyújtott minőségi szolgáltatásoknak! Iparági szakemberből álló csapatunkkal és több mint 30 éves tapasztalatunkkal készen állunk arra, hogy megtervezzünk, megvalósítsunk, betanítsunk, támogassunk különböző tervezési, kivitelezési, térinformatikai és infrastruktúra nyilvántartási-megoldásokat ügyfeleink számára.

Több évtizedes szakmai múlttal és a rendszerünket napi szinten használó kiváló referenciákkal biztosítjuk megoldásunk sikeres bevezetését.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, kövesse Youtube csatornánkat és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb újdonságokról, promóciókról és szakmai blog anyagainkról.

Kapcsolattartók:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
Cservenák Róbert
GIS projekt menedzser
Pálinkás Márk
GIS rendszermérnök