Ismerje meg a Map 3D eszközkészlet előnyeit!

AutoCAD Map 3D

Mi kell ahhoz, hogy a térképet és adatainkat összekapcsoljuk? Természetesen egy szakági adatmodell alapú téradatbázis- és térinformatikai képességekkel bíró szoftver.

A 7 szakági eszközkészletet tartalmazó AutoCAD szoftverben a beépített GIS- és CAD-adatok használatával a MAP 3D tökéletesen alkalmas a tárolt geometria megjelenítésére és szerkesztésére. Ez nem csak a tervezőknek ad kényelmi funkciókat, de minden olyan szakembernek, aki AutoCAD-es környezetben használ mondjuk egy Szabályozási Tervet, vagy egyéb térábrázolásokat (pl.: Építéshatóság, Településfejlesztési Osztályok, Főépítész, stb.). SQLite, SDF, SHP, stb. állományokat csatolhatunk egy rajztérbe, ezeket szerkeszthetjük, illetve módosításokat hajthatunk rajtuk végre.

Egy, az Autodesk által megrendelt tanulmány azt hasonlította össze, hogyan teljesít az alap AutoCAD és a Map 3D eszközkészlet, amikor általános térképészeti tervezési kihívásokkal kell megbirkózni.  

Az eredmények azt mutatták, hogy a Map 3D eszközkészlettel az alap AutoCAD-hez képest akár 60%-kal is növelhető az általános hatékonyság, ha a feladatokat egy tapasztalt AutoCAD-felhasználó végzi el.

8 TIPP, AMELYNEK HASZNÁLATÁVAL IDŐT TAKARÍTHAT MEG A MAP 3D ESZKÖZKÉSZLETTEL (60%-os általános hatékonyságnövekedés)

Felhasználói felület és munkaterületek (akár 83%-os időmegtakarítás a Map 3D eszközkészlettel)

Válasszon az alábbi három beépített térképészeti/GIS-munkaterület közül a telepítés során:

  • tervezési és elemzési,
  • karbantartási és
  • 2D rajzolási munkaterület.

Koordinátageometria létrehozása és szerkesztése (akár 62%-os időmegtakarítás a Map 3D eszközkészlettel)

Használja a koordinátageometria-parancsokat, amelyek távolságértékekkel kombinált irányszögekkel, azimuttal és alakváltozásokkal tudnak geometriát és telkeket létrehozni a térképészeti/GIS-rajzokban!

Objektumadatok (akár 37%-os időmegtakarítás a Map 3D eszközkészlettel)

Naprakész információk megjelenítése érdekében adatbázis-adatokat csatolhat blokkattribútumokhoz egy térképészeti/GIS-környezetben. A Munkatér Intéző lap teljes vizuális áttekintést biztosít a rajzhoz csatolt adatbázisról és táblákról.

Importálás és exportálás (akár 79%-os időmegtakarítás a Map 3D eszközkészlettel)

Használja a MAPIMPORT parancsot, amellyel sok munkaórát megtakaríthat, hiszen használata lehetővé teszi, hogy az ESRI® ArcView™ ShapeFile-t natív formátumban használhassa!

Továbbfejlesztett adatcsere (akár 45%-os időmegtakarítás a Map 3D eszközkészlettel)

Bármelyik térképészeti/GIS-rajz tartalmazhat az FDO-jellemzőstilizálási motorral létrehozott objektumokat. Használja a Map 3D eszközkészlet FDO-jellemzőstilizálást, amely DWG fájlformátumra konvertál!

Forrásrajzok és koordináta-rendszerek (akár 58%-os időmegtakarítás a Map 3D eszközkészlettel)

Használja a meghajtóálneveket, amely közvetlen kiszolgálókapcsolatot tesz lehetővé a forrásrajzokkal és a koordináta-rendszerekkel!

Stílus alkalmazása FDO-jellemzőkön (akár 77%-os időmegtakarítás a Map 3D eszközkészlettel)

A Map 3D eszközkészlet számos FDO-jellemzőszerkesztési eszközt tartalmaz. A stilizáláshoz szükséges információk megkereséséhez használja az Autodesk SDF-forrásfájlokat!

Térképek nyomtatása (akár 44%-os időmegtakarítás a Map 3D eszközkészlettel)

Használja ki a Map 3D eszközkészlet funkcióit, amely lehetővé teszi jelmagyarázat, északpont és lépték hozzáadását a rajz térképészeti és GIS-adatai alapján!

+1 tipp

Iparági szakértőként +1 tippünk van: használja a téradatbáziskezelés szakági adatmodell és megjelenítéskezelő, testreszabható űrlapos felületeket!

Ezzel 75 %-os hatékonyságnövelés érhető el, valamint ha áttér a téradatbázis szemléletre, ezzel nagy lépést tesz a BIM felé is.Az AutoCAD Map eszközkészlet használatának előnyei
AutoCAD Map 3D eszközkészlet előnyei

Ismerje meg a tanulmányt, amely azt hasonlítja össze, hogy hogyan teljesít az alap AutoCAD és a Map 3D eszközkészlet, amikor általános térképészeti tervezési kihívásokkal kell megbirkózni! 

Az AutoCAD Map3D eszközkészletben az általános CAD funkciókon felül változatos GIS elemeket használhatunk, többek között GIS-topológia kezeléssel bővíti ki az AutoCAD szoftvert, így a CAD- és GIS-adatok szerkeszthetőek a tervezés és az adatkezelés céljára. 

Töltse le még ma a kiadványt és turbózza fel AutoCAD Map 3D ismereteit!

Név:* Foglalkozása/beosztása: Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám:
Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.*

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*


twiGIS, az Arkance Systems gyors térképalkalmazása

Az Arkance Systems Hungary (korábban Varinex-CADStudio Kft.) által fejlesztett CityScape termékcsaládunk továbbfejlesztési koncepciójának keretében a komplex, széles nemzetközi referenciákkal is rendelkező lokalizált, magyar nyelvű twiGIS megoldást ajánljuk, amely magas szintű megoldás a magyar közigazgatási- és nagyvállalati szektor számos területén. Innovatív adattárolást, adathasználatot és adatmegjelenítést tesz lehetővé – többek között – az önkormányzatok és közműszolgáltatók számára.
Ismerje meg megoldásunkat! >>>

Amennyiben szükségét látja egy új, térinformatikai alapú rendszer bevezetésének, amely alkalmas műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre, munkafolyamatok támogatására és jelentéskészítésre, keresse szakértő kollégáinkat telefonon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot online!

Több évtizedes szakmai múlttal és a rendszerünket napi szinten használó kiváló referenciákkal biztosítjuk megoldásunk sikeres bevezetését.

Kapcsolattartó:

Pálinkás Márk
GIS rendszermérnök