A dinamikus adatnövekedés és a digitális állományok térhódítása szükségessé teszi a komplex adatokat megjeleníteni és kezelni képes szoftverek fejlesztését is. Ma már szakági tematikus térképekre van szükség a TÁVHŐ szektor számára is ami, gyors és pontos adatszolgáltatásra, kimutatásokra, riportokra képes, mind a belső, mind pedig a külső adatigénylők felé.

Az e-közmű rendelet bevezetését követően lépéskényszerbe kerültek az ágazatot üzemeltető vállalatok. Bár ez a rendelet sokak számára kötelező kényszerként fogalmazódott meg, mégis jelentős változást hozott a műszaki nyilvántartásukban, akarva, akaratlanul ugyanis létrejött egy egységes műszaki nyilvántartási alap, amely a földben és a föld felett rejlő infrastruktúrát leíró adatokkal is felruházta a térbeli elhelyezkedésük mellett.

Az Arkance Systems Hungary (korábban Varinex-CADStudio Kft.) az e-közmű adatszolgáltatási kötelezettséget tovább gondolva a CityScape rendszercsalád részeként olyan térinformatikai alapú alkalmazást fejlesztetett a távhőszolgáltatók számára, amely alkalmas műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre és a munkafolyamatok támogatására is.

A CityScape District Heating a magyar távhő szektor elsőszámú Műszaki Nyilvántartó Rendszere. Gyakorlatilag egy komplett vagyonleltár térképi megjelenítésére van lehetőségünk, amelyekre adatbázisos lekérdezéseket, szűréseket vagy akár jelentéseket is készíthetünk. Adatainkat akár AutoCAD Map 3D szoftverben is szerkeszthetjük, de az általános használathoz elég egy böngésző is.

A CityScape District Heating rendszerben könnyen rögzíthetők a veze­tékhez, az ellátott épülethez, a hőközpontokhoz, hőfogadókhoz vagy az aknákhoz kap­csolódó adatok, és lehetőség nyílik a műtárgyak, berendezések és sze­relvények rögzítésére is. Egy egyszerű lekérdezéssel megtudhatjuk, hogy egy esetleges csőtörésnél mely fogyasztóinknál nem lesz szolgáltatás.

2020-ban az Arkance Systems, Európa egyik vezető informatikai cégcsoportjának hazai képviselőjévé váltunk.

Ennek eredményeképpen a legmodernebb, testre szabható informatikai megoldásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. A nemzetközi háttérrel sokkal versenyképesebb és költséghatékonyabb magas ár-érték arányú rendszereket vezetünk be.

Megoldásaink konszolidációja is megtörtént, amelynek eredményeként a CityScape termékcsaládunk részét képező CityScape Disctrict Heating megoldásunk továbbfejlesztési koncepciójának keretében a távhőszektor számára is a komplex, széles nemzetközi referenciákkal is rendelkező lokalizált, magyar nyelvű twiGIS megoldást ajánljuk.

twiGIS, az Arkance Systems gyors térképalkalmazása

Mivel a megoldásaink alapjai, fő komponensei (pl. AutoCAD Map 3D alapú szakági modell, MSSQL/Oracle adatbázis környezet, MapGudie WEB kiszolgáló motor) a twiGIS platformon is változatlanok, ezért az átállás meglévő és új ügyfeleink számára is megoldott, kihasználva az új megoldásunk további technológiai előnyeit is.

Keresse szakértő kollégáinkat, ha egy valóban működő műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre, munkafolyamatok támogatására és jelentéskészítésre alkalmas rendszerre van szüksége!

 

Kapcsolattartók:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
Cservenák Róbert
GIS projekt menedzser