A dinamikus adatnövekedés és a digitális állományok térhódítása szükségessé teszi a komplex adatokat megjeleníteni és kezelni képes szoftverek fejlesztését is. Ma már szakági tematikus térképekre van szükség a TÁVHŐ szektor számára is ami, gyors és pontos adatszolgáltatásra, kimutatásokra, riportokra képes, mind a belső, mind pedig a külső adatigénylők felé.

Az e-közmű rendelet bevezetését követően lépéskényszerbe kerültek az ágazatot üzemeltető vállalatok. Bár ez a rendelet sokak számára kötelező kényszerként fogalmazódott meg, mégis jelentős változást hozott a műszaki nyilvántartásukban, akarva, akaratlanul ugyanis létrejött egy egységes műszaki nyilvántartási alap, amely a földben és a föld felett rejlő infrastruktúrát leíró adatokkal is felruházta a térbeli elhelyezkedésük mellett.

Az Arkance Systems Hungary (korábban Varinex-CADStudio Kft.) az e-közmű adatszolgáltatási kötelezettséget tovább gondolva a CityScape rendszercsalád részeként olyan térinformatikai alapú alkalmazást fejlesztetett a távhőszolgáltatók számára, amely alkalmas műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre és a munkafolyamatok támogatására is.

A CityScape District Heating a magyar távhő szektor elsőszámú Műszaki Nyilvántartó Rendszere. Gyakorlatilag egy komplett vagyonleltár térképi megjelenítésére van lehetőségünk, amelyekre adatbázisos lekérdezéseket, szűréseket vagy akár jelentéseket is készíthetünk. Adatainkat akár AutoCAD Map 3D szoftverben is szerkeszthetjük, de az általános használathoz elég egy böngésző is.

A CityScape District Heating rendszerben könnyen rögzíthetők a veze­tékhez, az ellátott épülethez, a hőközpontokhoz, hőfogadókhoz vagy az aknákhoz kap­csolódó adatok, és lehetőség nyílik a műtárgyak, berendezések és sze­relvények rögzítésére is. Egy egyszerű lekérdezéssel megtudhatjuk, hogy egy esetleges csőtörésnél mely fogyasztóinknál nem lesz szolgáltatás.

Keresse szakértő kollégáinkat, ha egy valóban működő műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre, munkafolyamatok támogatására és jelentéskészítésre alkalmas rendszerre van szüksége!

Kapcsolódó tartalmak:

Kapcsolattartók:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453
peter.baranyi@cads.hu
Cservenák Róbert
GIS projekt menedzser
+36 1 273 3420
+36 20 583 7292
robert.cservenak@cads.hu