TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI KONFERENCIA ÉS SZAKMAI KIÁLLÍTÁS
TAPOLCA, 2019. MÁJUS 8-10.

A MaTáSzSz évente, hagyományosan megrendezett távhőszolgáltatási konferenciája a legrangosabb iparági esemény, amelyen idén is részt vesz a Varinex-CADStudio Kft. (korábban VARINEX Zrt.) GIS szakmai csapata.

A rendezvényen résztvevőknek lehetőségük van megismerni a cégünk által a távhőszolgáltatók számára fejlesztett műszaki nyilvántartási- és dokumentumkezelési térinformatikai alapú alkalmazását, annak moduláris felépítését és megvalósítási, bevezetési lépéseit.

Az egységes közműnyilvántartási rendelet (e-közmű) bevezetését követően lépéskényszerbe kerültek a távhőszolgáltatók is. A legtöbbjük sokszor fejből, emlékekből, papaír alapú térképekből és az esetleges hibák feltárásának eredményéből tudta, hogy egyáltalán milyen infrastruktúra is van a birtokában.

Az e-közmű bár sokak fejében egy kötelező kényszerként fogant meg, jelentős változást hozott az életükben. Talán sokakban még most sem tudatosult, hogy milyen értéket kaptak a rendelet kapcsán. Kaptak egy egységes műszaki nyilvántartási alapot, egy térinformatikai adatbázist, mely a földben rejlő infrastruktúrát adatokkal ruházta fel.

Ennek a lehetőségnek a kiaknázásra alapozva készítettük a távhőszolgáltatók számára kifejlesztett Műszaki Információs Rendszert, melyet azóta több szolgáltatónál be is vezetett.

További információ: gis.cads.hu/tavho-szektor


A Varinex-CADStudio Kft. Magyarország egyik meghatározó megoldásszállítója az önkormányzati és városüzemeltetési térinformatika, a digitális térképezés, valamint közműnyilvántartás, tervezés és kezelés területén.

Ha érdeklődik a téma iránt keresse kollégáinkat, vagy kövesse nyomon folyamatosan frissülő cikkeinket a témában. 

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen kattintás: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Cservenák Róbert
GIS rendszermérnök
+36 1 273 3420
+36 20 583 7292
robert.cservenak@cads.hu