A közelmúltban kialakult és köztudatban nagyon hamar elterjedt „intelligens város”, „intelligens régió” koncepciójának fő célja, hogy egy jól megfogható és az érintettek számára könnyen használható információs bázis alakuljon ki települési vagy regionális szinten, egy mindenki számára elérhető, platform-független alkalmazással.

Az Arkance Systems Hungary (korábban Varinex-CADStudio Kft.) által fejlesztett CityScape – E-GOV kifejezetten az önkormányzatok és városüzemeltetők számára fejlesztett olyan térinformatikai alapú alkalmazás, amely alkalmas műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre, a munkafolyamatok támogatására, jelentéskészítésre és vezetői döntéstámogatásra.

A CityScape városüzemeltetési térinformatikai rendszer használatával számos helyszíneléssel töltött idő és járulékos költség, eszköz, üzemanyag takarítható meg, gyorsabb és pontosabb döntés-előkészítés valósítható meg, ami elengedhetetlen a felelős gazdálkodáshoz.

A téradatok kezelési folyamatainak központosításával lehetővé válik, hogy mindenki naprakész adatokhoz jusson, és megakadályozható az adatok következetlensége. Növekszik az irodai és helyszíni munkák termelékenysége, csökkennek a költségek. A gyorsabb adatkezelés és adatbázis változás a szervezet minden szintjén kifejti jótékony hatását.

A CityScape E-GOV átfogó térinformatikai megoldás az önkormányzatok mindennapi, városüzemeltetési feladatainak megkönnyítésére és felgyorsítására. A Városüzemeltetési alaprendszer köré számtalan modul épül, például:

  • Vagyonnyilvántartás modul (fa, műemlékek, szobrok, stb…),
  • Egységes Közműnyilvántartás modul,
  • Önkormányzati Ingatlanvagyon modul,
  • Szabályozási Terv modul,
  • Forgalomtechnika modul, stb.

Használatához nem kell más, csak egy böngésző, de rendelkezik AutoCAD Map 3D felülettel is mélyebb szakmai/tervezői feladatok megoldásához.

A CityScape E-GOV egy önkormányzat szinte minden dolgozója számára hasznos információkkal szolgál, továbbá eleget tehet, az olyan állami adatszolgáltatásoknak is, mint az E-TÉR.

Lépésről, lépésre a CityScape E-GOV felé

A CityScape E-GOV a legmagasabb szinten szolgálja az önkormányzati szektor érdekeit és igényeit. Megoldást nyújt a városüzemeltetés szerteágazó területein, a digitális térképezés, a közműnyilvántartás, tervezés és kezelés területén is.

Út a CityScape E-GOV felé” cikksorozatunkban végig vesszük azokat a lépéseket, melyek végén az Ön városa is egy teljes értékű Városigazgatási Rendszer birtokába juthat.

Keresse szakértő kollégáinkat, ha egy valóban működő műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre, munkafolyamatok támogatására és jelentéskészítésre alkalmas rendszerre van szüksége!

Kapcsolódó tartalmak:

Kapcsolattartó:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 30 914 3453 | +36 1 273 3423
peter.baranyi@arkance-systems.com