Intelligens város = okos város: innovatív technológiák és megoldások az infrastruktúra BIM területén  

Minden térinformatikai rendszernek két lényeges alapja van, egyik nevéből adódóan a térkép, a másik pedig az adat. Ezek nélkül nincs GIS.

A BIM- és GIS-adatok egyesítés és összekapcsolása megkerülhetetlen szerepet játszik az urbanizációs igényeknek való megfelelés terén. Platformot biztosít az infrastrukturális és forráseszközök tervezéséhez, kivitelezéséhez, kezeléséhez és karbantartásához. Ez igaz az intelligens városok létrehozása, illetve az új városok felépítése, a meglévő városok összekapcsolása, valamint e városok infrastrukturális alapjainak biztosítása esetében is.

Az infrastruktúra megtervezése, kivitelezése és üzemeltetése kihívásokkal teli folyamatok, amelyek mindannyiunk életére hatással vannak. A digitalizált munkafolyamatok, illetve a digitális modellek, emberek, közösségi hálózatok és big data elemzések közötti interakciók új rálátást biztosítanak a projektek kiszámíthatóságának növelésére, a hosszú távú életciklusok megismerésére, valamint a minőségre, a biztonságra és a költségekre.

Az intelligens városok összekapcsolják az embereket a helyekkel és az adatokkal, illetve optimalizálják az infrastrukturális eszközök fenntartható jövőbeli működtetését is.

Az idő pénz, és a szakemberek és vállalatok ma már igénylik és megkövetelik a nélkülözhetetlen térképi adatok lehető leggyorsabb hozzáférését, mert így tudják a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani a támogatott létesítmények, közművek és az infrastruktúrához kapcsolódó szolgáltatások fogyasztói számára.

Az egyre szűkebb költségvetési keretek fényében hasonló fontossággal bír, hogy a rendelkezésre álló adatok a lehető legfrissebbek és legteljesebbek legyenek – egyrészt ez teszi lehetővé a pontos ütemezést és a tervezett karbantartási költségek csökkentését, másrészt így lehet a vészhelyzeti karbantartási munkákat a lehető leggyorsabban elvégezni, és visszaállítani a kritikus fontosságú szolgáltatásokat.

A Varinex-CADStudio Kft. által támogatott technológia abban nyújt segítséget, hogy platformot biztosít e lehetőségek létrehozására, fenntartására, kommunikálására és kiértékelésére. Az Autodesk technológiai megoldásokra építve komplex, egyedi igényekre szabott szolgáltatásokat kínálunk, amelyek keretében nagy hangsúlyt helyezünk az alapokra, a megfelelő digitális térképi és térinformatikai adatbázisok biztosítására, valamint a meglévő adatok integrálására.

Vegyen részt októberi webes technológiai előadásainkon és ismerje meg a Smart city koncepcióra épülő infrastruktúra BIM megoldásainkat, amelyek képes felgyorsítani az elsődleges térinformatikai, térképi adatok és a szervezet háttéreszközeire vonatkozó információk kezelésének, létrehozásának, üzemeltetésének és szerkesztésének folyamatát.

2020.október 20. 11.30
Az okos város – digitális város koncepció BIM megoldásai az Autodesktől
Előadó: Baranyi Péter
Regisztráció és további információ >>>

2020. október 22. 10 óra
Tervezés és térinformatika: hogyan találkoznak egymással a piaci szereplők a hatékonyabb együttműködésért
Előadó: Baranyi Péter
Regisztráció és további információ >>>

2020. október 27., 15 óra
BIM és GIS integráció: intelligensebb tervek, jobb eredmények
Előadók: Baranyi Péter és Maródi László
Regisztráció és további információ >>>

2020. október 29., 10 óra
Infrastruktúra BIM – GIS integráció, avagy hogyan illeszkedik a BIM az építőipari és építőmérnöki infrastruktúrába téradatbázis rendszereken keresztül
Előadók: Baranyi Péter és Baji-Gál Ferenc
Regisztráció és további információ >>

Az online előadásainkon megszerzett ismereteket használja fel munkájába! A folyamatos tanulás, képzés és a megszerzett tudás szinten tartása az első lépés a sikeres innováció felé.

Kapcsolattartó:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453
peter.baranyi@cads.hu