Szakmai, online előadás – Az okos város – digitális város – koncepció BIM megoldásai az Autodesktől

Az intelligens városokat „a városfejlesztés jövőjének” is nevezik, de mi is tulajdonképpen az intelligens város, és mit jelent a digitális tervezőkre és mérnökökre nézve?

Az intelligens városokat gyakran hozzák összefüggésbe az eszközök internetes hálózatával (IoT). Elképzelhető például, hogy Ön egy olyan városban él, ahol egy alkalmazással megkeresheti a szabad parkolóhelyeket. Vagy ahol a helyi közlekedési vállalat a flotta járművein vagy a városban elhelyezett érzékelők segítségével automatikusan át tudja irányítani a buszokat a bedugult forgalmú területekről.

Az intelligens városok azonban nem csupán az intelligens otthonok összetettebb változatai. Választ adnak a világszerte robbanásszerű városi növekedés kihívásaira. Mindez hatalmas terhet ró az infrastruktúrára, és azokra az adatforrásokra is nyomást gyakorol, amelyekkel a különböző állami és magánszervezetek gyakran elkülönítve foglalkoznak, és amelyeknek fennakadás nélkül, valós időben kell együttesen elérhetővé válniuk, hogy az intelligens város alapelveinek megfelelően lehetővé váljon a szükséges adatok összegyűjtése és értelmezése.

De mi a helyzet az intelligens várostervezéssel? Nincsenek intelligens városok BIM nélkül

Vegyen részt 2020. október 20-án 11.30 órától tartandó szakmai, online előadásunkon, ahol megismerheti, hogy hogyan jön a képbe az intelligens várostervezésnél a CAD, GIS és ma már a BIM!

A BIM már nem csak egy a lehetséges módszerek közül az intelligens városok számára, hanem megkerülhetetlen tényezővé vált. A BIM képes felgyorsítani az elsődleges térinformatikai, térképi adatok és a szervezet háttéreszközeire vonatkozó információk kezelésének, létrehozásának, üzemeltetésének és szerkesztésének folyamatát.

A térinformatikai adatokra épülő BIM-et alkalmazó projektek megnyitják az utat az együttműködés és a szabványos információk szabad áramlása előtt a szakágak között.

Előadónk: Baranyi Péter – GIS üzletág igazgató

A webináron a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges.

Kérjük töltse ki az alábbi adatlapot, emailfordultával küldjük a bejelentkezéshez szükséges információkat. Köszönjük.

Név:* Foglalkozása/beosztása: Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám:* Szakterülete: Honnan értesült a rendezvényről?:*
Hozzájárulok ahhoz, hogy a Varinex-CADStudio Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*

Amennyiben szükségét látja egy új, térinformatikai alapú rendszer bevezetésének, amely alkalmas műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre, munkafolyamatok támogatására és jelentéskészítésre, keresse szakértő kollégáinkat telefonon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot online!

Több évtizedes szakmai múlttal és a rendszerünket napi szinten használó kiváló referenciákkal biztosítjuk megoldásunk sikeres bevezetését.

Kapcsolattartók:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453
peter.baranyi@cads.hu
Cservenák Róbert
GIS projekt menedzser
+36 1 273 3420
+36 20 583 7292
robert.cservenak@cads.hu