Új lehetőségek, közös jövő, a CAD Studio csehországi GIS divíziójával

Új üzleti lehetőségek nyíltak azáltal, hogy januárban a csehországi CAD Studio S.r.o. a VARINEX CAD- és GIS-szolgáltatásainak átvételével bővítette nemzetközi tevékenységét. A cég két GIS divíziójának egyesülésével számos területen új fejlesztési- és fejlődési irányok váltak elérhetővé.

Az anyacég GIS üzletágának képviselőivel kellemes környezetben találkozva megismerkedhettünk az általuk kifejlesztett térinformatikai megoldásokkal, az üzletáguk struktúrájával, a saját kihívásaikkal és természetesen az elért sikereikkel is.

A térinformatikai trendeket követve – WEB-es és mobil platform alapú megoldások elterjedése – illetve az újabb felhasználói igények kiszolgálása céljából szinte egy időben 4-5 évvel ezelőtt a cseh kollégák és Mi is új megoldás kifejlesztésén kezdtünk el dolgozni. Az általuk használt technológia alapját ugyanúgy az AutoCAD Map3D (ami része az Architecture, Engineering & Construction Collection iparági gyűjteménynek) és az általunk is szeretett szakági modellek adják.

A Varinex-CADStudio Kft. által fejlesztett, moduláris elemeket tartalmazó térinformatikai rendszercsalád (CityScape), amely magas szintű megoldást nyújt a magyar közigazgatási- és nagyvállalati szektor számos területén, számos, elégedett ügyféllel rendelkezik, referenciánk folyamatosan bővül.

A cseh CAD Studio S.r.o. által fejlesztett twiGIS nevű megoldás jelentős piaci részesedést szerzett, elsősorban a műszaki térinformatikai és létesítménygazdálkodás területén. A twiGIS egy modern többféle eszközön is optimálisan használható webes alapú térinformatikai szoftver.

A TwiGIS-t jelenleg több mint 5000 felhasználó aktívan használja olyan társaságokban, mint:

A cseh-magyar divíziók együttműködésében mindkét fél növekvő üzleti potenciált lát, amely a jelenleg lefedett cseh, szlovák és magyar meglévő és új felhasználók számára is jó hír. A közös csapatmunka nagy lehetőséget és jelentős üzleti előnyt jelent a meglévő térinformatikai rendszereink továbbfejlesztése, illetve a legmodernebb téradatbázis alapú infrastruktúra rendszerek bevezetése kapcsán.

Az együttműködésünk eredményeiről folyamatosan beszámolunk. 


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen kattintás: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!  

Kapcsolattartó:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453
peter.baranyi@cads.hu